Borås Borås

Vilken rolig resa till Borås och O-Event 2022! En reseberättelse finns att läsa här nedan. Om du inte redan följer klubben på instagram @mjolby_orienteringsklubb så börja med det – där finns många bilder från helgen publicerade.

Alla 13 MOK-are som anlände på fredagen möttes redan i Ulricehamn för att tanka energi lagom långt innan tävling. Väl på plats i vår förläggning Almåsskolan (vi hade lite problem att hitta ingången vid hästskulpturen) blev vi överraskade av att ha blivit tilldelade massagesalen i källaren. Snabb ommöblering av bänkar, stolar och skärmväggar och snart hade rummet förvandlats till en rad “sovrum” och strax även en allt mindre yta för gemensamt häng. Supportrar och nattorienterare begav sig så till Borås Arena. En häftig känsla att gå in på en fullt upplyst arena och mötas av – en orienteringstävling. Så gott om plats på konstgräs och läktare att det var svårt att förstå att det var 1898 anmälda orienterare där (rekord för Sprint By Night) plus publik. Från BMOL hade vi rutinerade Kenth Edin, Irma och Johan som sprungit natt ett par gånger samt natt-tävlingsdebutanterna Astrid och Ivar. Mörkare på väg till start, starten var placerad bort mot djurparken och väl där fanns både disc-jockey, musik och discokulor – samt en väldigt lång kö för de som skulle ut på öppna banor. Roliga och varierande banor och alla klarade sina banor med glans. Plus till de varma duscharna, minus till de trista korvarna.

Efter en natts sömn på mer eller mindre välfyllda madrasser vaknade vi till en ny mulen dag i Borås. Vi köade för bufféfrukost i matsalen och nu begav sig alla till Borås Arena för Downhill sprint. De flesta sprang öppna banor med fri starttid så de kunde ta sig de 2,8km UPP till starten på Rya Åsar i vilken takt som passade dem: Agnes, Anton, Anna-Lena, Gustav, Ivar, Märta, Astrid, Johan och Fredrik M. Irma, Johanna och Kenth deltog i tävlingsklass och hade därmed starttid att passa. Riktigt klurigt att springa sprint i skog och inte blir det lättare i de branta sluttningarna. Alla spurtade och kom i mål glada. Även denna dag var det rekordmånga anmälda: 2311. Hejaklacken utökades med Björn, Heidi, Alexander och Sebastian. På arenan serverades pasta och korvgryta. Det spelades fotbollsmatch innan vi begav oss tillbaka till skolan för att spela spel och vila lite. Under eftermiddagen anlände Gottfrid, Göran och sedan Ludvig, Helene och Robert. Vi åt mat innan vi alla 22 tillsammans gick genom en upplyst park till Stadsparksbadet för att åka vattenrutschkana, basta, simma, leka i vågorna och bubbla. Tillbaka i skolan bjöds det pizza-buffé och lekar innan alla somnade något snabbare än under fredagskvällen.

När klockan ringde på söndag morgon utbröt febril aktivitet för att packa ihop sovsakerna, att då hitta ett häftstift rakt igenom sin madrass är inte det man vill. Ett nytt besök på frukostbuffén innan vi återställde massagesalen efter bästa förmåga. Söndag innebär ZOOrientering och arenan var belägen vid entrén till Borås djurpark. Ett fint regn störde inte så mycket, men lite blött och halt blev det… Med över 3000 anmälda var startdjupet stort och några hann fika redan innan start. Anton startade först av våra H10, därefter Ludvig och så Gustav över två timmar senare. Tjejerna i D14 Märta och Astrid startade båda ganska tidigt. På start i tävlingsklass fanns också Ivar i H13, Johan i H45, Irma i D15, Agnes i D10, Johanna i D16 och Kenth Edin i H65.  I öppna klasser sprang Alexander, Gottfrid, Sebastian, Anna-Lena, Fredrik och Björn. Återigen hejades det friskt med våra BMOL-flaggor. Det gick att se starten, en del kontrolltagningar och också vägval från arenan så mycket som hände hela tiden. Denna dag erbjöds kycklinggryta med ris på arenan. När de flesta tävlandena gått i mål slutade det inte bara regna utan det var det fritt fram att gå runt och titta i djurparken. Några hade tittat på djur redan utefter banan medan andra helt i sin tävlingsvärld inte sett några alls. Med detta tog tävlingsresan och klubbhelgen i Borås slut för denna gång. Tack till alla som ordnade och tack till alla som deltog.

Irma fick ett resultat i LEDX Cup (samma tävlingsklass alla tre dagar) och slutade på 15:e plats i D15.

I sociala medier har Borås under hösten förknippats med otrevligheter i diverse filmer under sloganen “bara i Borås…” men under O-Event 11-13 november visade Borås upp en mycket trevlig sida och det är “bara i Borås vi haft sprintfest i år”.